Monday, March 02, 2009

Omega 3 hva er det?

Vi har alle hørt om Omega 3,
men hva vet vi egentlig om det?

Fakta:
omega-3-fettsyrer, umettede fettsyrer med evne til å forebygge hjerte-kar-sykdommer og dannelse av blodpropper. Har også positiv virkning på immunsystemet og på pasienter med leddgikt, migrene og psoriasis. Fettsyrene finnes i fet fisk og fiskeolje (tran).

Umettede fettsyrer reagerer lett med oksygen fra luften. Denne oksideringsprosessen kalles populært harskning. Harskning finner også sted i organismen og kan føre til at det dannes uheldige produkter i vevene. Harskningsprosessen kan forhindres av antioksidanter som vitamin C og vitamin E.

Størstedelen av kroppens energireserver finnes som fettsyrer kjemisk bundet i fettvevets triglyserider.


Interessant: Artikkel fra Dinside:
Mange nye produkter har tilsatt omega 3 i sine produkter,
men eksperter er bekymret, da inntak av for mye omega 3
uten antioksidanter kan heve risikoen for åreforkalkning.

Den beste Omega 3'en kommer fra feit fiske...
les mer her